Feskhandlaren

Ett företag i generationer

Feskhandlarn från Göteborg är ett familjeföretag i tredje generation. Liksom de flesta familjeföretagen har Feskhandlarn från Göteborg en historia präglad av hårt arbete, stolthet och glädje!

 

Algot Andersson startade Feskhandlarn från Göteborg 1973. Han körde fiskbil från Göteborg till Karlstad med omnejd. Att värmlänningarna blev glada av att få färsk fisk direkt från Göteborg är ingen hemlighet. På den tiden var färsk fisk en vara som inte tidigare distribuerats i Värmland.

Det gick bra för Algot

Algot Andersson blev på kort tid en av de populäraste handlarna i Karlstad. Han kämpade från tisdag till lördag mellan Göteborg och Karlstad. Algot slet hårt och jobbade många timmar men han älskade sitt jobb. Ett gott humör och glimten i ögat berättar kunder än idag hur trevligt det var att handla hos Algot Andersson. Helt klart en legend i fiskbranschen än idag.

Mats Båth kommer in

1981 började Algot Anderssons son Mats Båth att sälja fisk. Han hade sommarjobbat under sin uppväxt och såg möjligheter i yrket. Mats Båth hade redan i unga år ett öga för affärer. Om Algot stod för mötet med kunderna var det Mats som vågade expandera. Mats köpte en egen fiskbil och täckte stora delar av Värmland vid sidan av sin far Algot. Minst lika populär.

 

Några år senare utvecklade Mats verksamheten till ett helt nytt fiskcentrum i Bergvik i Karlstad. En av Sveriges bästa fiskbutiker med produkter från hela världen. Det var ingen självklarhet att Värmlänningarna skulle handla i takt med butiken växte. Men så blev det!

 

Numera finns Feskhandlarn från Göteborg på flera olika platser i Värmland.

Pontus Båth gör entré

2009 började Pontus Båth att jobba vid sida av sin far. Företaget är nu i tredje generation. Glädjen att få jobba med familjen med produkter från havet har gjort att Pontus Båth ser en ljus framtid i företaget. Han är helt övertygad om att Feskhandlarn kommer växa sig starkare och kunna erbjuda ännu fler svenskar färsk fisk från Göteborg!

Vi har att tacka våra trogna kunder att företaget kan fortsätta att växa än idag! Utan er kan inte vi göra det vi älskar!

Känn dig alltid lika välkommen till oss!