Feskhandlaren

Feskhandlarn kommer i samarbete med Vinhjälpen att rekommendera passande viner och dryck till havets läckerheter.

Vinhjälpen är en oberoende bloggare på Instagram som strävar efter en ökad kunskap i samhället kring vin och dryck, gärna i kombination med mat. Alkoholen spelar andrafiolen och här läggs istället fokus på bakgrund, kvalité och smaker, allt för att ge mer respekt till drycken och dricka med måtta – hellre kvalité framför kvantitet.

Champagne OSTRON Blanc de Blancs, art.nr 82901, 299:-

  • Först ut blir ett bubbel! Detta är en välarbetad Champagne från en riktig hantverksproducent. Hög syra och frisk smak av gröna äpplen, citrus med krispig mineral. Grand cru-klassificerad från Le Mesnil Sur Oger med 100% Chardonnay från självaste Côte de Blancs i ett rimligt prisläge. Perfekt som välkomstdrink och utmärkt till skaldjursplatån med ostron! Köp två och ge bort en till ostronvännen. Beställning görs enkelt på Systembolagets hemsida.

Muscadet Sèvre et Maine, art.nr 2275, 84:-

  • Till naturella skaldjur passar Muscadet alltid bra! Ett vittvin med mycket frisk smak av gröna äpplen, citrustoner, mineral och en elegant liten kryddighet. Druvan heter Melon de Bourgogne och kallas lokalt för samma som området Muscadet. Det ligger i västra Loiredalen ut mot den franska västkusten mellan Bretagne och Marennes, två mycket kända områden för just ostron. Här växer druvorna som präglas av sin omgivning och ger detta trevliga vin. Dessutom ett bra vin att hälla i såsen.

Sancerre Les Baronnes, art.nr 32253, 179:-

  • In i landet (fortfarande i Loire) hittar vi Sancerre, en klassisk stad med lång historia i vinvärlden. Detta vita vin är en trogen vän till skaldjur och fisk gjord på Sauvignon Blanc. Smaken är fräsch och krispig med citrus, krusbär, vinbärsblad, rökig mineral och något aromatisk – en elegant parfymerad ton. Passar mycket bra till skaldjur och lätta fiskrätter, även ett glas på tu man hand tillsammans med en krämig färsk getost är en mycket delikat kombination.

La Gascogne par Alain Brumont, art.nr 2882, 89:-

  • Den som vill gratinera kräftor, laga en skaldjurssoppa eller en mer rustik fiskrätt kan lägga sikte på La Gascogne. Druvorna kommer från sydvästra Frankrike, väst om Languedoc, där solen värmer på mer vilket ger en djupare fruktighet i en fräsch kropp. Stilen är aromatisk och fyllig med tropisk frukt samt örter i kombination med hög syra, grönt äpple och citrus. Detta vita vin är torrt med en balanserad frukt just för att kompensera sötman som framträder i tillagade skaldjur och fisk. Magiskt med hummersoppa!